Μετά τη αλλαγή μετάδοσης του BBC HD από DVB-S σε DVB-S2, οι Ολλανδοί συνδρομητές των UPC, KPN IPTV και Canal Digitaal Satelliet παρακολούθησαν μια κενή οθόνη όταν θα έπρεπε να έχουν την προβολή του BBC HD ή του BBC One HD.

Αν και η μετάβαση ανακοινώθηκε από το BBC, η αλλαγή του προτύπου διαβίβασης ήρθε ως έκπληξη για τις περισσότερες ολλανδικές πλατφόρμες. Αναμένεται ότι οι περισσότερες πλατφόρμες θα έκαναν τις αναγκαίες τεχνικές προσαρμογές κατά τη διάρκεια της χθεσινής και σημερινής ημέρας.

Σήμερα η UPC Nederland έχει ήδη αποκαταστήσει τη διανομή του BBC HD στο δίκτυό της. Σε ένα email του BBC Worldwide Channels, δήλωσε ότι όλοι οι αδειοδοτημένοι φορείς ενημερώθηκαν σχετικά με τη διακόπτη των HD δορυφορικών μεταδόσεων εκ των προτέρων και έχουν κάνει με επιτυχία τη μετάβαση για τους συνδρομητές τους.

Τόσο η UPC και οι IPTV υπηρεσίες της KPN Interactieve Televisie προβάλλουν το BBC HD μέσω νέας σύμβασης που έχουν κάνει με το BBC Worldwide Channels.

Αν και δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία μεταξύ του BBC και των DTH πλατφόρμων CanalDigitaal Satelliet (Κάτω Χώρες) και TV Vlaanderen (Βέλγιο), ο δορυφορικός φορέας εκμετάλλευσης έχει όλα τα εγχώρια κανάλια του BBC στο line-up των FTA δορυφορικών καναλιών. Η εταιρεία ενημέρωσε πως θα εκδώσει μια ενημέρωση αργότερα σήμερα.