Απαγορεύεται και το πορνό!
Παρέμβαση του ΕΣΡ και για τις ταινίες πορνό. Και ρόλο ....γυμνασιάρχη για τους συνδρομητές της Nova επιφυλάσσει για τον εαυτό του το ΕΣΡ, επιβάλλοντας συνολικά πρόστιμο 30.000 ευρώ στα κανάλια NovaCinema 1 και 3 , επειδή μεταδίδουν μετά τα μεσάνυχτα ταινίες πορνό. Το ΕΣΡ άνοιξε την υπόθεση ύστερα από καταγγελία για προβολή προγραμμάτων με άσεμνες σκηνές" και η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία. Μειοψήφησαν ο πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης και το μέλος του ΕΣΡ Γιώργος Στεφανάκης, που πρότειναν να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Το πρόστιμα της Αρχής, πέραν από τις επιπτώσεις που επιφέρει στο δικαίωμα του τηλεθεατή ο οποίος πληρώνει για το πρόγραμμα που επιθυμεί να παρακολουθήσει, προκαλεί ερωτηματικά , καθώς μόλις μια βδομάδα πριν το ΕΣΡ είχε εγκρίνει τη μετάδοση 3 καναλιών ερωτικού περιεχομένου από την πλατφόρμα του Conn-x TV. Η Forthnet ετοιμάζεται να αντιδράσει προσφεύγοντας επί της απόφασης που ανακοινώθηκε χθες, στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι η δεύτερη φορά που παρεμβαίνει σε εκπεμπόμενο πρόγραμμα από την πλατφόρμα, αφού είχε διακόψει τη μετάδοση του καναλιού Big Brother που προσέφερε ο Alpha, διάρκειας 23 ωρών, με το επιχείρημα πως μετέδιδε εικόνες από την ιδιωτική ζωή των παιχτών.

Στην περίπτωση της νέας παρέμβασης, που ακολουθεί τη διάθεση λογοκρισίας που δείχνει η Αρχή στις σατιρικές εκπομπές, υπάρχει ένα ισχυρό αντεπιχείρημα από τη Nova. Ο συνδρομητής της, όχι μόνο ερωτάται στη σύμβαση που υπογράφει αν επιθυμεί να βλέπει τα επιπλέον ερωτικά κανάλια, αλλά έχει τη δυνατότητα προστασίας των ανηλίκων με το parental control. Με έναν κωδικό μπορεί να αποτρέψει την παρακολούθηση των επίμαχων ταινιών από τους πιτσιρικάδες. Όμως το ΕΣΡ, ως φαίνεται έχει αναλάβει να προστατέψει τους θεσμούς και την ηθική... (media -industry)