Οι online βίντεο εφαρμογές βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των πιο δημοφιλών εφαρμογών σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τη Samsung Electronics. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως το Samsung Apps, το πρώτο κατάστημα εφαρμογών για τηλεοράσεις παγκοσμίως, έχει ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια downloads σε παγκόσμιο επίπεδο, με το YouTube™ να κατέχει την πρώτη θέση ανά τον κόσμο.

Οι εφαρμογές που προτρέπουν τους χρήστες να μοιράζονται κοινές εμπειρίες και να μεταφέρουν την καθημερινή πλευρά της ζωής στην τηλεόραση αναδείχθηκαν οι πιο δημοφιλείς. Ανάμεσα στις κορυφαίες εφαρμογές είναι οι Vimeo, Blockbuster και DAILYMOTION. Επίσης, οι ενημερωτικές εφαρμογές, όπως Google Maps, AccuWeather και USA Today, σημείωσαν σημαντικό αριθμό download σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πάνω από 550 εφαρμογές διατίθενται μέσα από το Samsung Apps και τις νέες σειρές προϊόντων Smart TV, Smart Bluray & συστημάτων home theater. Από αυτές τις εφαρμογές, το 60% είναι gaming, βίντεο και ενημερωτικές εφαρμογές. Ο ρυθμός των downloads παρουσιάζει αξιοσημείωτη αύξηση, αγγίζοντας τα 5 εκατομμύρια downloads μέσα σε τέσσερις μήνες. Υπολογίζεται πως πραγματοποιούνται 100.000 downloads εφαρμογών κατά μέσο όρο κάθε τέσσερις ημέρες. Τα Samsung Apps είναι διαθέσιμα σε 120 χώρες.

Οι εφαρμογές της Samsung για τις τηλεοράσεις τυγχάνουν μοναδικής επιτυχίας. Η εταιρεία διατηρεί την πρωτιά στη διοργάνωση διαγωνισμών για προγραμματιστές σε όλον τον κόσμο, στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εκστρατείας marketing των Smart TVs. Χάρη στην αναπτυσσόμενη κοινότητα προγραμματιστών της Samsung έχει εμπλουτιστεί η λίστα με τις εφαρμογές επί πληρωμή. Για παράδειγμα, η εφαρμογή Skyview αποτελεί τη δεύτερη εφαρμογή σε πωλήσεις στις Η.Π.Α..