Verslag: UPC Horizon test lancering in juli
Gepubliceerd: 15.01 Europe / London, 24 juni 2011 door Robert Briel


UPC Nederland start het sturen van de nieuwe Horizon doos in juli, aldus Liberty Global CEO en president Mike Fries van de Denver Business Journal deze week. Na deze vroege studie, wordt het vak op grotere schaal worden ingezet vanaf september.

De nieuwe set-top box, geproduceerd door Samsung, in staat zal zijn te vinden en te streamen internet content op een tv-naast de reguliere kabel-tarief, en video's en andere content te sturen naar tabletten en andere apparaten om het huis. Amerikaanse kabel-bedrijven zijn soortgelijke apparaten planning, maar Liberty Global zal eerst uit, Fries zei tegen de krant.

Het bedrijf hoopt dat de nieuwe box zal helpen chip weg sneller op de dominantie van grote telecom concurrenten, die vaak langzaam aan te bieden klanten nieuwe technologie, volgens de Fries.

John Malone, het bedrijf voorzitter en oprichter, vertelde een 21 juni vergadering van aandeelhouders, dat technologische innovatie is uitgegroeid tot de belangrijkste factor voor succes in de kabel-en telecom-industrie. Hij is enthousiast over Horizon, volgens de Journal, en voorspelde dat het bedrijf zal worden uitgenodigd in nieuwe markten voor zijn technologische bekwaamheid, niet alleen voor zijn geld.

LGI ziet nu de kans om de technologische verschuiving in haar markten in plaats van reageren om het te leiden.

Sinds de originele aankondigingen over het Horizon-project, is nieuws is coming out dun. Dit voorjaar waren er enkele geruchten dat de doos vertragingen, maar ze werden afgewezen door de operator. Het Horizon-boxen zullen worden geproduceerd door Samsung zal lopen met de NDS Snowflake gebruikersinterface.