Results 1 to 2 of 2

Thread: Nederlandse tv - SAT

  
 1. #1
  Webmaster-Site founder chris's Avatar
  Join Date
  Apr 2011
  Posts
  1,828
  Uploads
  24
  Blog Entries
  5
  Thanks
  141
  Thanked 560 Times in 327 Posts

  Post Nederlandse tv - SAT

  Nederlandse kijkers slachtoffer BBC DVB-S2 omschakeling
  Gepubliceerd: 10.49 Europe / London, 6 juni 2011 door Robert Briel

  UPDATE. Na de BBC overgeschakeld zijn HD satelliet uitzendingen van DVB-S naar DVB-S2, de Nederlandse abonnees van UPC, KPN IPTV en Canal Digitaal Satelliet zag een leeg scherm wanneer zij hadden moeten worden bekeken BBC HD of HD-BBC One.

  Hoewel de omschakeling werd aangekondigd door de BBC, leek het alsof de verandering van de transmissie-standaard kwam als een verrassing voor de meeste Nederlandse platforms. De verwachting is dat de meeste platforms zal de nodige technische aanpassingen door te voeren gedurende de dag.

  UPDATE - UPC Nederland heeft inmiddels hersteld distributie van BBC HD op zijn netwerk. In een e-mail BBC Worldwide Channels zei "dat al onze licentie exploitanten werden in kennis gesteld van de schakelaar voor HD satelliet uitzendingen van tevoren en hebben met succes de overstap gemaakt voor hun abonnees."

  Zowel UPC en KPN's IPTV dienst Interactieve Televisie uitvoeren BBC HD onder een nieuw contract met BBC Worldwide Channels. Andere platforms in Nederland en BelgiŽ die hun HD kanalen van de BBC zou ook worden aangetast.

  Hoewel er geen formele overeenkomst tussen de BBC en de DTH-platforms Canal Digitaal Satelliet (Nederland) en TV Vlaanderen (BelgiŽ), heeft de satelliet exploitant opgenomen alle binnenlandse BBC zenders in haar line-up van FTA satellietzenders. Het bedrijf zei dat het zal een update probleem later vandaag.

 2. #2
  Webmaster-Site founder chris's Avatar
  Join Date
  Apr 2011
  Posts
  1,828
  Uploads
  24
  Blog Entries
  5
  Thanks
  141
  Thanked 560 Times in 327 Posts

  Re: Nederlandse tv - SAT

  KPN brengt HD-kanalen in de basis


  Gepubliceerd: 07.22 Europe / London, 15 juni 2011 door Robert Briel

  Op 7 juli zal de Nederlandse gevestigde telecommunicatie-exploitant KPN zet 10 HD-kanalen in het basispakket van haar IPTV-dienst Interactieve Televisie, maar alleen voor FTTH abonnees op glasvezel.

  De verhuizing benadrukt de voordelen van fiber to the home verbindingen met betrekking tot de kwaliteit van de IPTV signalen. Als onderdeel van de verbeterde service, zal KPN ook meer HD-titels op haar VOD catalogus.

  Het basispakket voor FTTH omvat nu alle belangrijke publieke en private zenders, Nederland 1 HD, Nederland 2 HD, Nederland 3 HD, RTL 4 HD, RTL 5 HD, RTL 7 HD, RTL 8 HD, SBS 6 HD, Net 5 HD en Veronica HD.

  KPN is gestart met een promotie-kanaal op de Digitenne DTT-platform om de IPTV dienst te promoten.

  Kabelexploitant Ziggo is ook beefing het HD-aanbod in het basispakket in een poging om HD de standaard middel van tv-kijken.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. Films op Nederlandse tv
  By gregorii in forum Dutch - Nederlands
  Replies: 23
  Last Post: 13-09-2011, 06:06 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •