Πώληση δορυφορικών δραστηριοτήτων του ΟΤΕ HellasSat(3).gif
Την πώληση του Hellas Sat και την έξοδο του ΟΤΕ από τις δορυφορικές δραστηριότητες θα προτείνει η διοίκηση του Oργανισμού στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ. Ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Μιχ. Τσαμάζ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επικαλεστεί την περιορισμένη ρευστότητα του ομίλου και θα ζητήσει από Eλληνες και Γερμανούς μετόχους να εγκρίνουν την πώληση του δορυφορικού συστήματος σε κάποιον ενδιαφερόμενο, για την τόνωση των εσόδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια τέτοια κίνηση μπορεί να διασφαλίσει στον ΟΤΕ ροές ύψους τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, η πώληση θα επιδιωχθεί να γίνει φέτος, καθώς προδιαγράφονται θετικές προοπτικές για τον αγοραστή. Η δραστηριότητα του δορυφόρου βρίσκεται στο απόγειό της, έχοντας υπερκαλύψει τη χωρητικότητά του και δημιουργώντας ισχυρές ταμειακές ροές στην ελληνική εταιρεία διαχείρισης του δορυφόρου. Σύμφωνα με στελέχη του ΟΤΕ, η κίνηση αυτή θα εξασφαλίσει τη θέση των 39 μοιρών που έχει εκχωρήσει η Διεθνής Eνωση των Τηλεπικοινωνιών (ΙTU) σε Ελλάδα και Κύπρο.
Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν από τις αποφάσεις του ΟΤΕ, θεωρώντας ότι η κίνηση αυτή βγάζει τη χώρα εκτός δορυφορικής κούρσας, στην οποία η γείτων Τουρκία έχει ισχυρή παρουσία με περισσότερους από 10 δορυφόρους σε λειτουργία.
Πάντως, η απόφαση αυτή του ΟΤΕ δεν επηρεάζει το λανσάρισμα της δορυφορικής τηλεόρασης από τον Oργανισμό γνωστή ως ΟΤΕ ΤV καθώς ευθύς εξαρχής ο Oργανισμός θα επιδιώξει η μετάδοση του σήματος να γίνει από δορυφόρο του Eutelsat που βρίσκεται δίπλα στον Hotbird, που εκπέμπει δορυφορικά η Nova. (Καθημερινή)