Cyprus Jobs Free Job Portal in Cyprus
View RSS Feed

Admin

Διαφορες ειδησεις για οτιδηποτε

Rate this Entry
  
Quote Originally Posted by mv_best View Post
Αν υπήρχε Εθνική Αστική Τάξη...

Η ΠΡΩΤΗ σκέψη ήταν ότι πρόκειται για μαζοχιστές. Η δεύτερη πως είναι ένα ακόμα εφετζίδικο κόλπο. Δεδομένου ότι ανάμεσα στους επιχειρηματίες που συνυπέγραψαν το κείμενο ήταν και η κυρία Λιλιάν Μπετανκούρ, το όνομα της οποίας είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο χρηματοδότησης του Σαρκοζί με αντάλλαγμα κάποια φοροαπαλλαγή της...

Η ΠΡΩΤΗ σκέψη είναι πάντα πηγαία και αυθεντική, η δεύτερη καχύποπτη και πονηρή και η τρίτη, η πιο ώριμη. Κατόπιν ωρίμου σκέψεως διαπιστώνω, λοιπόν, πως η Γαλλία, εν αντιθέσει με ημάς, διαθέτει Εθνική Αστική Τάξη (ΕΑΤ), η οποία σ' αυτή την κρίσιμη συγκυρία προτίθεται να βάλει τα συμφέροντα του γαλλικού έθνους και της πατρίδας πάνω από τα άμεσα, κοντόφθαλμα και ιδιοτελή συμφέροντά της. Τουτέστιν, ότι η γαλλική αστική τάξη διαθέτει εθνική συνείδηση.

Ο ΚΡΙΣΤΟΦ ντε Μαρζερί, ιδιοκτήτης του πετρελαϊκού ομίλου Total, ο Ζαν-Πολ Αγκόν της L' Oreal, ο Αντονί Ανεκέν του ξενοδοχειακού ομίλου Accor, ο Μορίς Λεβί, του ομίλου διαφήμισης και επικοινωνίας Publicis, όπως και οι επικεφαλής της Air France - KLM, του ομίλου τηλεπικοινωνιών Orange και της Societe Generalle, και πολλοί άλλοι, τώρα που το διεθνές «καζίνο» επιτίθεται και στη Γαλλία, συνυπέγραψαν ένα κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Nouvel Observateur», με το οποίο ζητούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους! «Εχουμε συνείδηση ότι επωφεληθήκαμε πολύ από ένα γαλλικό μοντέλο και ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον, με τα οποία είμαστε δεμένοι και επιθυμούμε να συμβάλουμε για να διατηρηθούν», σημειώνουν στο κείμενο.

ΠΛΟΥΤΟΣ υπήρξε στην Ελλάδα, αλλά Εθνική Αστική Τάξη δεν συγκροτήθηκε ποτέ. Οι ιδιωτικές καταθέσεις των Ελλήνων μπορεί και να ξεπερνούν το δημόσιο χρέος της χώρας. Πολλοί πλούσιοι και ευκατάστατοι άνθρωποι ζούσαν σ' ένα τόσο φτωχό και υπερχρεωμένο κράτος... Σημαντικό μέρος αυτού του ιδιωτικού πλούτου προερχόταν από τη φοροδιαφυγή. Μόνο που με την τραγική επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης προκλήθηκε τέτοιος πανικός, που μεγάλο μέρος αυτών των καταθέσεων έκαναν φτερά και βρίσκονται θαμμένες σε νεκροταφεία χρήματος· στους άλλοτε αποκαλούμενους και φορολογικούς παραδείσους. Συνέβη εδώ ό,τι έγινε στην Αργεντινή: όπου οι πιο ισχυροί μεγαλοαστοί, αφού οικειοποιήθηκαν τα ταμεία των... δικών τους επιχειρήσεων, φυγάδευσαν τα λεφτά στο εξωτερικό και τις εγκατέλειψαν υπερχρεωμένες.

ΕΤΣΙ, για να μην καταρρεύσει η χώρα, ξεζουμίζουν τώρα τους μη έχοντες και όχι εκείνους που είχαν τα πολλά αλλά έκαναν φτερά. Πρώτο θύμα η ανάπτυξη, τα εισοδήματα και η καταναλωτική δυνατότητα των πολλών, αφού δεν κυκλοφορεί το χρήμα και κανείς δεν τολμά να επενδύσει. Επόμενο θύμα μπορεί να είναι οι ελληνικές τράπεζες, που θα τις αγοράσουν οι ξένοι όμιλοι κοψοχρονιά με τη βοήθεια νέων γερμανοτσολιάδων.

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ κι εδώ Εθνική Αστική Τάξη (ΕΑΤ), όπως στη Γαλλία, θα αναλάμβανε εκείνη την ιστορική πρωτοβουλία για τη διάσωση της χώρας. Για να επιστρέψει το χρήμα που έφυγε, να γίνουν επενδύσεις, να ξανανοίξουν οι δουλειές και να αναταχθεί η οικονομία. Με κίνημα! Με αστική επανάσταση. Ισως μπαίνοντας επικεφαλής των «αγανακτισμένων» ή ενός ευρύτερου λαϊκού κινήματος. Ενδεχομένως να στρεφόταν και ενάντια στο ίδιο το κράτος των κομμάτων, που στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ ένα κλασικό αστικό κράτος, αλλά μια ιδιοτελής νομενκλατούρα, η οποία αυτονομήθηκε, ισχυροποιήθηκε και γιγαντώθηκε και αφαίμαζε τους επιχειρηματίες μέχρι να αναγκαστούν να γίνουν υποχρεωτικά συνέταιροί της.

ΟΙ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ, οι μεταπράτες και οι μεσάζοντες, που έγιναν πλούσιοι σε συνεργασία με μέρος του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, έχουν θάψει τα λεφτά τους στα διεθνή νεκροταφεία του χρήματος. Αυτοί δεν πρόκειται να πληρώσουν ούτε ένα σεντ. Αλίμονο στους αληθινούς επιχειρηματίες, που πασχίζουν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους. Δυστυχώς, ούτε αυτοί δείχνουν ισχυροί και διαθέσιμοι να συγκροτήσουν την ύστατη στιγμή μια Εθνική Αστική Τάξη και να μπουν επικεφαλής ενός κινήματος για τη σωτηρία της χώρας και την επιβίωση του λαού.
Tags: None Add / Edit Tags
Categories
News From Greece and Cyprus

Comments