Cyprus Jobs Free Job Portal in Cyprus
View RSS Feed

Admin

Διαφορες ειδησεις για οτιδηποτε

Rate this Entry
  
Quote Originally Posted by Andreas View Post
Βοήθεια από Έλληνες σε Έλληνες

Δεκάδες χιλιάδες άτομα στην Ελλάδα πρόκειται να λάβουν βοήθεια σε τρόφιμα, ρούχα ή παιχνίδια, η οποία θα τους ανακουφίσει.

Συλλογή ρούχων και τροφίμων για αποστολή στην Ελλάδα
Τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια από την Κύπρο θα μπορούν μέχρι σήμερα Τετάρτη να προσφέρουν οι Κύπριοι, τα οποία θα σταλούν στην Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων.
Ταυτόχρονα, η εκστρατεία «Δέματα Αγάπης» διευρύνεται για κάλυψη επιπλέον αναγκών.

Την ώρα που στην Ελλάδα υπάρχουν γύρω στους 20.000 άστεγοι, 878.266 άνεργοι, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 17,7%, μαθητές που λιποθυμούν από ασιτία και γονείς που αναγκάζονται να δώσουν τα παιδιά τους σε ορφανοτροφεία, η Κύπρος έρχεται να δώσει χείρα βοηθείας. «Ως Έλληνες της Κύπρου θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας να συνδράμουμε όσο περισσότερο μπορούμε στη στήριξη των Ελλαδιτών αδελφών μας», αναφέρουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πανελλήνιας Αλληλεγγύης, και προσθέτουν ότι «ειδικά τις ημέρες αυτές της αγάπης, είναι ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη αλληλεγγύης».

«Ως εκ τούτου», συνεχίζουν, «αναλάβαμε την πρωτοβουλία πανελλήνιας αλληλεγγύης, με σκοπό να μαζέψουμε όσα περισσότερα τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια, προκειμένου να σταλούν στην Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.), με το μήνυμα από Έλληνες σε Έλληνες».

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σήμερα Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) στην Ανεξαρτησίας, στη Λεμεσό. Στο χώρο θα παρευρίσκονται άτομα της Πρωτοβουλίας για να παραλαμβάνουν τα προϊόντα από τις 10.00 το πρωί έως και τις 20.00 το βράδυ. Είναι λοιπόν ευκαιρία, ακόμη και σήμερα που είναι η τελευταία ημέρα, να ανακουφίσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, τους Έλληνες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες επιβίωσης.

Τα είδη για δωρεά
Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία, για τρόφιμα μπορούν να αποστέλλονται είδη ξηράς τροφής όπως όσπρια, μακαρόνια, παξιμάδια, μπισκότα, ζάχαρη, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, για ρούχα βρεφικά, παιδικά, γυναικεία και αντρικά σε πολύ καλή κατάσταση (δηλαδή πρέπει να είναι πλυμένα, στεγνά, σιδερωμένα και όχι σκισμένα) και κουβέρτες και τέλος για παιχνίδια να είναι σε κουτιά ή σε πολύ καλή κατάσταση (δεν πρέπει δηλαδή να είναι σπασμένα ή χαλασμένα).

Οποιοσδήποτε επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί στα ακόλουθα τρία τηλέφωνα: 99531131 (Γιώργος),
99291198 (Χριστόφορος) και 96759033 (Χριστιάνα). Υπάρχει ακόμη η ηλεκτρονική διεύθυνση (email) [email protected] και το προφίλ στο Facebook Πρωτοβουλία Πανελλήνιας Αλληλεγγύης.

Επέκταση εκστρατείας για σίτιση
Την ίδια ώρα ακόμη μία πρωτοβουλία από την Κύπρο, στέφθηκε με επιτυχία και γι' αυτό πρόκειται να συνεχίσει την προσφορά της. Η εκστρατεία «Δέματα Αγάπης», που διοργανώνεται από τον ΑΣΤΡΑ και τη μη κυβερνητική οργάνωση Cyprus Stop Trafficking με αφορμή τη στήριξη 200 νηπίων στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης, φαίνεται να ευδοκίμησε αφού τα αποτελέσματά της χαρακτηρίζονται εντυπωσιακά.

Η εν λόγω εκστρατεία ξεκίνησε μετά από παράκληση του Δήμου Αθηναίων, και αφού ήδη ο πρώτος στόχος για σίτιση των 200 νηπίων υπερκαλύφθηκε την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, η εκστρατεία διευρύνεται με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες δεκάδων χιλιάδων αστέγων που ζουν στην ελληνική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με ανακοίνωση, στις κεντρικές αποθήκες των Κυπριακών Ταχυδρομείων στα Λατσιά έχουν ήδη συγκεντρωθεί 2000 πακέτα, υλικό που ξεπερνά τα δύο εμπορευματοκιβώτια διαστάσεων 40 ποδών. Αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται, σύμφωνα με τους υπευθύνους των κυπριακών ταχυδρομείων, η δεύτερη αποστολή.

Παράλληλα, οι εισφορές σε χρήματα μέχρι στιγμής ανέρχονται στο ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ περίπου. Τα χρήματα αυτά, μετά και από εισήγηση του Δήμου Αθηναίων, θα αποστέλλονται υπό τη μορφή κουπονιών που θα εξαργυρώνονται σε αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων στην Ελλάδα.

Ανάγκη για είδη ένδυσης
Γίνεται έκκληση από τους διοργανωτές της εκστρατείας οι ανάγκες σε είδη ένδυσης να καλύπτονται μέσα από τους μωβ κάδους της ΜΚΟ «Ανάκυκλος», οι οποίοι βρίσκονται διάσπαρτοι σε ολόκληρη την Κύπρο.

Πάντως, αίσθηση προκαλεί η συνεχιζόμενη αθρόα προσέλευση απλών πολιτών και οργανωμένων συνόλων που συνεισφέρουν απλόχερα για τους σκοπούς της εκστρατείας. Άξιον αναφοράς είναι το γεγονός ότι στην προσπάθεια αυτή συνεισφέρουν και Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας.

Τέλος, σημειώνεται ότι για σκοπούς καλύτερης διεκπεραίωσης και συντονισμού, καλείται ο κόσμος που θέλει να προσφέρει, να απευθύνεται σε ένα από τα 55 καταστήματα των Ταχυδρομείων Κύπρου.
Tags: None Add / Edit Tags
Categories
Youtube , Greek

Comments