Cyprus Jobs Free Job Portal in Cyprus
View RSS Feed

Admin

Ειδήσεις για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας ......

Rate this Entry
  
Quote Originally Posted by telisgr View Post
ΕΛΛΗΝΑΣ, Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ!


Ομολογούν τώρα και οι Financial Times
που αβάνταραν χρόνια
την ανήκουστη σκοπιανή πειρατεία…Οβιδιακές μεταμορφώσεις…
Η θερμή συνήγορος –όλα τα χρόνια- βρετανική εφημερίδα Financial Times της ανήκουστης (και καθοδηγούμενης έξωθεν) σκοπιανής πειρατείας…
Που σφετερίζεται την Ιστορία και το όνομα της Ελληνικής Μακεδονίας ΑΛΛΑΖΕΙ ΒΙΟΛΙ…


Ξέχασε, τα δικά της κατάπτυστα (και συνεχή) πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα που υιοθετούσαν και διαφήμιζαν την πιο ακραία –όλων των εποχών- ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ να μετονομαστούν οι σλάβοι-σκοπιανοί, Μακεδόνες(!!!)
Δηλαδή, να νομιμοποιήσουν μία νόθα Ελλάδα δίπλα στην Ελλάδα.

Σήμερα, άγνωστο γιατί (δεν βρίσκεις άκρη με τους διπρόσωπους Εγγλέζους) δημοσιεύουν άρθρο του Stephen Schwartz που «σκοτώνει» τα Σκόπια με τον τίτλο:

«Οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο»!

Σε άρθρο του στους FT, ο Stephen Schwartz, εκτελεστικό μέλους του Δ.Σ. του κέντρου Ισλαμικού Πλουραλισμού των ΗΠΑ, τονίζοντας πως έχει ζήσει επί σειρά ετών στα Σκόπια αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια.

Γράφει:

«Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο μεγάλος βασιλιάς ήταν Ελληνας Μακεδόνας.
Η κουλτούρα του ήταν ελληνική και τμήματα της εξαπλώθηκαν σε όσα μέρη κατέκτησε ο Μέγας Αλέξανδρος.
Δεν ήταν »Μακεδόνας» με την δημογραφική έννοια την οποία επικαλούνται οι κάτοικοι των Σκοπίων αλλά Έλληνας.
Έζησε τον 4ο αιώνα π.Χ., ενώ οι σλάβοι, οι πρόγονοι των σημερινών Σκοπιανών κατοίκησαν τα Βαλκάνια τον 6ο-7ο αιώνα μ.Χ.
Το κενό χιλίων χρόνων ανάμεσα στις δύο »Μακεδονικές» κουλτούρες, δεν μπορεί να »κλείσει» με τον συμβολικό συσχετισμό των Σκοπίων με τον κατακτητή της Περσίας και της Ανατολής. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Σλάβος και η περίφημη συνομιλία του με τον Διογένη δεν έγινε στα σλαβικά. Έγινε στα Ελληνικά».
Κλείνοντας, το δημοσίευμα των Financial Times επισημαίνει πως «η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει ανταποκριθεί απερίσκεπτα στις κινήσεις των Ελλήνων όσον αφορά την ονομασία του κράτους, με χειρονομίες που επιδεινώνουν την διαμάχη όπως για παράδειγμα με τους ισχυρισμούς πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι δικός τους. Οι κάτοικοι των Σκοπίων μπορούν και πρέπει να κάνουν κάτι καλύτερο»

Θυμίζω το άρθρο της 8ης Δεκεμβρίου 2011 όπου η ιστοσελίδα είχε καταγράψει μία ακόμη ιστορική μαρτυρία του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων Λιούπτσο Γκεοργκιέφκι που γελοιοποιεί το παραμύθι των Σκοπιανών που συνεχίζει ο εξτρεμιστής σημερινός πρωθυπουργός Νίκολας Γκρουέφσκι:


ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΛΑΒΟΙ!

Ομολογεί ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Λιούπτσο Γκεοργκιέφκι.

«Η αρχαία Μακεδονία δεν είναι δική μας. Ούτε, η Ιστορία της!»

Εξαπολύει, δριμύτατη επίθεση στο φαντασμένο διάδοχό του Γκρουέφσκι που προσπαθεί –όπως λέει- να ξαναγράψει την Ελληνική Ιστορία.

«Για μένα είναι πολύ σαφές ότι υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός της Ιστορίας της Μακεδονίας και της σλαβικής Ιστορίας.
Επιμένω να υπερασπίζομαι ότι εκεί που μπορούμε να στηριχθούμε, και που δεν είναι λάθος, είναι η σλαβική μας ταυτότητα, οι πνευματικοί μας δημιουργοί, όπως οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, ο Άγιος Κλήμης, ο Άγιος Ναούμ.
Ο Γκρουέφσκι προσπαθεί με ψέματα να επιβάλλει την αρχαία Ελληνική Ιστορία σαν δική μας.»

Αυτήν, την ιστορική αλήθεια που γκρεμίζει το σκοπιανό παραμύθι δεν τη λέει κάποιος Έλληνας…
Τη βροντοφωνάζει ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Λιούπτσο Γκεοργκιέφκι.

Συγκεκριμένα:

Λίγο μετά τη δικαίωση των Σκοπίων από το δικαστήριο της Χάγης στο θέμα της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Λιούπτσο Γκεοργκιέφκι, μιλώντας στο «Radio Free Europe», επιτίθεται στο νυν πρωθυπουργό, προκαλώντας τριγμούς στο εσωτερικό της χώρας.

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος «VMRO DPNE», του οποίου σήμερα ηγείται ο Γκρούεφσκι, επιτίθεται κατά του διαδόχου του για την πολιτική «αρχαιομακεδονοποίησης» που προωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, τονίζοντας με νόημα πως επιχειρεί να «ξαναγράψει την ελληνική ιστορία», ενώ θεωρεί πως τα Σκόπια θα εκμεταλλευτούν την απόφαση της Χάγης, προκειμένου να μην υπάρξει λύση με την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας.

«Αυτήν την ιστορία που θέλουν σήμερα να μας επιβάλλουν ως κρατική πολιτική για την αρχαία Μακεδονία, την αποκαλώ ως καρικατούρα ιστορίας, γιατί πρόκειται για ασύνδετα γεγονότα. Ο λαός μας βομβαρδίζεται καθημερινά με ψέματα, με παραπληροφόρηση, με ντοκιμαντέρ στα οποία βλέπουμε ότι η ελληνική ιστορία έχει γίνει δική μας και παρουσιάζεται ανάλογα.
Για μένα είναι πολύ σαφές ότι υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός της λεγόμενης αρχαίας Ιστορίας της Μακεδονίας και της Σλαβικής Ιστορίας.
Υπερασπίζομαι ακόμη τη θέση ότι εκεί που μπορούμε να στηριχτούμε και το οποίο δεν είναι λανθασμένο, είναι η Σλαβική Ταυτότητά μας, οι πνευματικοί μας δημιουργοί, όπως ο Άγιος Κύριλλος και Μεθόδιος, ο Άγιος Κλήμης, ο Άγιος Ναούμ.
Αυτή είναι η ιστορία μας όπου εμείς μπορούμε με ασφάλεια να βασιστούμε» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Γκεοργκιέφκσι, ένας από τους λίγους πολιτικούς άνδρες στα Σκόπια, που αμφισβητεί ευθέως το καθεστώς «αρχαιομακεδονοποίησης» που προωθεί η κυβέρνηση Γκρούεφκσι.
Όσον αφορά της απόφαση της Χάγης, ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε : «Η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της χώρας μας και της Ελλάδας. Επί δύο μήνες θα είμαστε γεμάτοι χαρά και θα λέμε πόσο ισχυροί είμαστε ως ηθικοί νικητές. Αλλά δεν θα υπάρχει βούληση για την επίλυση και αυτό θέτει σε κίνδυνο τη χώρα αφού δεν θα μπορέσει να γίνει τίποτε μέσα, στα επόμενα, τουλάχιστον στα δύο ή τρία χρόνια», προέβλεψε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση Γκρούεφσκι είναι σε θέση να συμβιβαστεί με την Ελλάδα, ώστε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε κατηγορηματικά:

«Όχι. Δεν βλέπω, ασφαλώς, κανένα σημάδι από την πλευρά της χώρας μας. Και αυτό διαφαίνεται από τους κρατικούς δημοσιογράφους που καθημερινά κηρύττουν την κυβερνητική πολιτική. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο πέρα από αυτό που βλέπουμε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης με την κυβερνητική προπαγάνδα. Επί τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση υπεραμύνεται το όνομα χωρίς να έχει κάποια άλλη επιλογή».

nasostsaganelis.gr
Tags: None Add / Edit Tags
Categories
Youtube , Greek , Ελληνικά

Comments